Göra klar is
Att göra klar is handlar om att skapa en isbit som är genomskinlig, utan luftbubblor eller grumlighet, vilket ger en elegant touch till både drinkar och presentationer.
Att göra klar is handlar om att skapa en isbit som är genomskinlig, utan luftbubblor eller grumlighet, vilket ger en elegant touch till både drinkar och presentationer.
Klar is smälter dessutom långsammare än vanlig is, vilket innebär att den inte vattnar ner drycken lika snabbt. Många restauranger och barer använder klar is för att förbättra den visuella upplevelsen av cocktails, men även hemma kan du skapa denna typ av is med rätt tekniker och verktyg. I den här guiden kommer vi att gå igenom hur man gör klar is och om det är möjligt att göra klar is hemma.
För att skapa klar is krävs mer än att bara frysa vatten. Det handlar om att kontrollera frysprocessen för att undvika att luftbubblor och orenheter fastnar i isen. Den vanligaste metoden kallas "riktad frysning", där vatten fryses gradvis från en riktning, vilket trycker ut luft och orenheter i en del av isen som senare skärs bort. Här är stegen:
Detta kräver tid och tålamod, men resultatet är klara isbitar som förbättrar presentationen av dina drycker. För att få din helt perfekt klar is rekommenderar vi att du kontaktar oss på Isbudet för en beställning till din fest eller event. Ice matters.
Ja, det är möjligt att göra klar is hemma! Även om många tror att det krävs avancerad utrustning som används i professionella kök eller barer, kan du åstadkomma imponerande resultat med enkla redskap. Hemligheten ligger i att kontrollera hur isen fryser, precis som med riktad frysning.
Följ dessa tips för att lyckas hemma:
Med lite övning kan du producera klara isbitar hemma och imponera på gästerna med kristallklara isbitar i dina drinkar! Om du inte orkar eller har tid att göra ovanstående så kan du alltid kontakta oss på Isbudet - vi erbjuder klar is som tar dina drinkar till en ny nivå.