OM OSS

Vi har passion för is av högsta kvalitet

Vi är en göteborgsbaserad isleverantör som vänder sig till både företag och privatpersoner. Vår isfabrik och utlämningsbutik hittar ni på Vagnmakaregatan 12 i Partille.

Som privatperson sker beställning av isen smidigast i vår webshop här på hemsidan, eller via kontaktformuläret om ni har några speciella önskemål kring er beställning. I beställningen väljer ni också om ni önskar att hämta isen själva på vårt lager i Långedrag, eller om ni önskar utkörning.

För företag som är ansluten till grossisten Martin&Servera, eller Grönsakshallen Sorunda, är det absolut smidigast att beställa isen via dem. Då ni samlar alla era produktbeställningar på samma plats. Skulle ni däremot inte vara anslutna till dessa grossister går det fint att även ni beställer via webshopen här på hemsidan.

Vi har som mål att nå ut till fler grossister så snart som möjligt. Följ oss på sociala medier så håller ni er uppdaterade!

Handsågat i Göteborg

Vår isfabrik är belägen i Partille, Göteborg. Där producerar vi 150kg stora isblock med hjälp av "directional freezing". Dessa block sågar vi sedan för hand till iskuber, isklossar och isstavar. Måtten är anpassade så att de ska passa perfekt i respektive glas. En isstav är perfekt i ett highball-glas, en iskub i en negroni, och så vidare.

Vår story

Vart får man tag på is!? Den frågan ställde jag mig om och om igen under tiden jag drev mitt eventföretag mellan åren 2012-2015.

Göteborg saknade en isleverantör som kunde leverera stora volymer is när det behövdes, som inte tummade en sekund på kvalité och där isen kunde garanteras att vara livsmedelsklassad. Och som dessutom kunde leverera isen ut till kunden när det önskades. Vi märkte att fler och fler började få upp ögonen för is av hög kvalité, speciellt när det kom till cocktails. Det blev startskottet för Isbudet.

Det som började i mindre volymer, för eget bruk och försäljning till bekanta, har idag blivit en bred produktion och verksamhet riktat mot flera branscher. Vi är idag stolt leverantör av isen som serveras ombord flyg som avgår från Landvetter flygplats. Vår handsågade is finns på en stor del av Göteborg och Stockholms barer, vi finns hos restauranggrossisten Martin&Servera och vår 2kg ispåse med Hoshizaki-iskuber, är godkänd hos ICA.

Mycket har hänt sedan starten men för oss har denna resan bara börjat!

Sebastian Solstad Törnell
Grundare Isbudet